Korttelin Korhoset

Kuopion korttelimuseolla on Puutaloasumisen ihanuus – kurjuus? -näyttelyyn luotu fiktiivinen Korhosten perhe. Perheen äiti Maire pitää blogia perheen kuulumisista.

Maire Korhonen (o.s. Miettinen), äiti, 37 vuotta, syntynyt vuonna 1918, konttoristi.

Maire-äiti

Usko Korhonen, isä, 38 vuotta, syntynyt vuonna 1917, metsäteknikko.

Usko-isä

Eino, Mairen ja Uskon poika, 15 vuotta, syntynyt vuonna 1940. Käy Valkeisen koulussa kahdeksatta jatkoluokkaa. Haaveilee vaatturin urasta.VaatturiEino

Marja, tytär, 11 vuotta, syntynyt vuonna 1944, käy Puistokoulua. Aikoo ensi vuonna hakea oppikouluun. Paras ystävä Tiina on samalla luokalla koulussa ja asuu samassa pihassa. Tiinan isä on lääkäri ja äiti työskentelee opettajana Valkeisen koulussa.

Marja ja Tiina

Martti, poika, 7 vuotta, syntynyt vuonna 1948, käy Snellmanin koulua. Paras kaveri Pertti asuu samassa pihassa. Pertti saa koululta avustusta vaatteisiin ja jalkineisiin. Pertillä on neljä siskoa ja yksi veli. Heidän isänsä ei ihan aina jaksa mennä töihin. Sen huomaa siitä, kun ikkunaverhot ovat koko päivän suljettuna ja Pertti sisaruksineen yrittää liikkua mahdollisimman hiljaa ja puhua kuiskaten. Martin mielestä Pertin äiti näyttää aina kauhean väsyneeltä ja surulliselta. Hän tekee pyykkärin töitä, isä puolestaan on sekatyömies. Pertin isä on ollut sodassa.

Martti ja Pertti

Ritva, tytär, 4 vuotta, syntynyt vuonna 1951. Hilja Miettinen, 60-vuotias mummo, syntynyt vuonna 1895, autoilijan leski. Hilja on Mairen äiti, Uskon anoppi.

Hilja-mummo ja Ritva4v

Seija, puolivuotias vauva, syntynyt vuonna 1954.Vauvajaäiti

 

 

 

 

 

Veikko Miettinen, 23-vuotias, syntynyt vuonna 1932, autonasentaja, Mairen nuorin veli, Hiljan poika. Kihloissa Lahja Pöppösen kanssa. Lahja täyttää syyskuussa 21 vuotta (syntynyt 1934). Lahja on ortodoksi, Karjalan evakkoja, Suojärveltä. Hän on muuttanut Karttulasta Kuopioon 16-vuotiaana.

Kihlapari

Matti Räsänen, 14-vuotias vehmersalmelainen, syntynyt vuonna 1941. Asuu viikot koulukortteerissa Korhosilla ja on Lyseossa oppikoulun toisella luokalla.

Matti

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s